Açıklama
🌱 Atatohum Kırmızı Mercimek
Kabuğu ayrılmamış, doğal lifli, yumuşak yapılı kırmızı mercimek.
İçindekiler:
%100 yerli kırmızı mercimek.
Hiçbir katkı maddesi, işlem veya parlatıcı içermez.
Nasıl Elde Edilir?
Doğal yöntemle kurutulan ve kabuk yapısı korunarak ayıklanan kırmızı mercimek, gölgede kurutularak saklanır. Elenerek tüketime hazır hale getirilir.
Tüketim Önerisi:
-
Mercimek çorbası
-
Köfte (mercimek köftesi)
-
Ezme, püre ve krep tarifleri
Faydaları:
-
Yumuşak pişer, hızlı hazırlanır
-
Demir ve folik asit yönünden zengindir
-
Bağırsak hareketlerini destekler
-
Kolesterol düzenleyici etkisi olabilir