Bal sirkeninin içerisine sonradan katılmamaktadır. Sirkeyi daha ilk kurduğumuz anda içerisine fermente amacı ile karakovan süzeme bal koymaktayız. Bu haliyle ballı nar sirkemizi şeker hastaları da rahatlıkla tüketebilirler.
Balla ve kireçsiz içme suyu ile 8 ayda fermente edilerek, 500 ml. cam şişelere doldurulur.
Ballı Nar Sireksinin Faydaları:
- Kan basıncını düzenlemeye etki ettiğinden kalp rahatsızlıklarına karşı korumaktadır.
- Diyabet rahatsızlığına karşı da etkilidir. Tansiyonu dengeler.
- Bağışıklığı da güçlendirir. Yorgunluk gibi durumlarda enerji verir.
- Su ile karıştırılarak gargara yapılarak diş eti kanamalarına da iyi gelmektedir
- Cilt lekelerine karşı da etkilidir.
- Tüketimi ile cildin daha parlak olmasını da sağlar.Cildin erken yaşlanma belirtilerini önler.
- İdrar ve ödem söktürmede etkilidir.
- Yağ yakıcıdır. Bununla kilo vermeye de yardımcı olur.
- Eklem ve romatizmal hastalıklara karşı tedavide yardımcı olur.
- Bağırsaklarda türeyebilen parazit ve kurtların vücuttan atılmasını sağlar.