Ürünlerimizi hazırlarken, saklarken, kuruturken;
?KATKI
?KORUYUCU
?RENK VE KIVAM VERİCİ
?KOKU ÖNLEYİCİ
Her hangi bir madde KULLANILMAZ❗
Yayık Tereyağı; nisandan kasıma kadar meralarda serbest otlanan ineklerin sütlerinden elde edilen kaymağın yoğurtla mayalanarak, dinlendirilip yayık dediğimiz özel bir kapta çalkalanarak yağ moleküllerinin bir araya gelmeleri ile elde edilen bir tereyağıdır.
yoğurt tereyağı tuzsus, kahvaltıya ve tabiki tüm yemeklere uygun probiyotik bir yayık tereyağıdır.
Kalsiyum açısından oldukça zengin olan tereyağı, kemiklerin güçlenmesinde ve gelişiminde oldukça faydalıdır.
– Antimantar ve iltihap giderici özelliği bulunmaktadır.
– Bulaşıcı hastalıklara karşı vücut direncini güçlendirmektedir.
– Kötü kolesterolün düşmesini sağlamaktadır.